Witam i zachęcam do krótkiej refleksji,
Polacy w ostatnich wyborach wybrali liberałów, którzy promują libertyńskie zasady wśród katolickiego od 1000 lat narodu polskiego.
Takie zdarzenia jak reklama opisana poniżej, utwierdzają mnie w przekonaniu, że trzeba intensywnie formować się i informować aby w zdecydowanie bardziej świadomym akcie, zagłosować w nadchodzących wyborach mówiąc nie! promocji liberalizmu i libertynizmu w naszym kraju.
Serdecznie pozdrawiam,
Krzysztof Tomaszewski z Krakowa
Poniższy link z reklamą odzieży jest wstrząsający i dobitnie nakazuje nam aby zapaliła się w nas czerwona lampka ostrzegawcza.
...Producent ubrań dla młodzieży (Guru Gomez ze Szczecina) zamieścił w „Info
Magazine Skateboard” – czasopiśmie skierowanym do młodych ludzi
jeżdżących na deskorolkach - reklamę, w której młody człowiek celuje z
pistoletu w głowę klęczącego policjanta, mówiąc: „/Na kolana, psie!/”.
Współwłaściciel firmy odzieżowej i jednocześnie współautor reklamy
tłumaczy: „/Taki pomysł drzemie w głowie każdemu deskorolkowiczowi/”. Z
reklamą możesz zapoznać się tu
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 07854.html
Jest to reklama szokująca, którą trudno bronić ze względu na wolność
słowa, czy zakaz cenzury...
Kolejny link ukazuje jeszcze groźniejsze zjawisko.
..."Jesteś rodzicem? Czy wiesz, że już za kilka miesięcy pracownik socjalny może odebrać ci dziecko na podstawie donosu sąsiadów lub ankiety przeprowadzonej w szkole?"
Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców, największe portale katolickie: Wiara.pl, Katolik.pl oraz Fronda.pl, oraz inne organizacje społeczne rozpoczęły akcję przeciwko wzbudzającemu ogromne kontrowersje projektowi nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. W czwartek (4.03.2010) w Sejmie odbędzie się jego drugie czytanie.
Inicjatorzy akcji zachęcają też do udziału w pikiecie w obronie rodziny - początek we wtorek 2.03.2010 o godz. 12 przed Sejmem. Organizatorzy akcji apelują o podpisywanie się pod petycją-protestem na stronie Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców. Przez weekend poparło ją prawie 11 tys. osób...
Link tutaj:
http://www.rzecznikrodzicow.pl/20100225_sprzeciw.php
... "Zapoznałem się z fragmentami projektu ustawy „o zapobieganiu przemocy w rodzinie”, którą wysmażyli wspólnie posłowie SLD i PO, a Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, jak się zdaje, zaaprobowało.
Nie uwierzyłbym własnym oczom, gdybym od dawna nie wiedział, że w polskim Sejmie każda głupota przejdzie, i każdy „lobbysta” albo fanatyk może wpisać do ustaw dowolną brednię, mając uzasadnioną nadzieję, że posłowie głosując jak barany za przewodnikiem, uchwalą, nie zauważywszy.
To, co jacyś nawiedzeni usiłują wprowadzić do prawa pod pretekstem „walki z przemocą w rodzinie” nie tylko urąga zdrowemu rozsądkowi − to zamordyzm, na jaki w walce z polską rodziną, tradycją i religią nie ważyli się nawet
komuniści. Wiem, że takich fraz się dziś nadużywa, ale proszę mi wierzyć – nie przesadzam."...
Z artykułu Pana Rafała Ziemkiewicza (Rzeczpospolita, 20.02.2010)